Over mij

Ik ben Marjan Loman – Hogendoorn. 
Ik ben geboren op 27 juli 1966 in Wilnis. Als boerendochter heb ik een grote verwondering meegekregen voor de natuur en het platteland. Ik was een dromerig creatief kind, altijd bezig met iets maken en tekenen.

Hoe ik begon
Op mijn zestiende verjaardag kreeg ik de echte verfspullen waar ik al zo lang naar verlangde. Hiermee ging ik enthousiast aan de gang. Door de jaren heen kwam ik erachter dat mijn liefde lag bij het schilderen van dieren en dan met name landbouwhuisdieren.

Dierschilderijen
Het meest schilder ik koeien, in allerlei technieken en formaten. Vaak schilder ik oude rassen en kleurslagen, ze zijn mooi en zeldzaam en ik vind het belangrijk dat ze behouden blijven. Ook maak ik dierportretten in opdracht.

Het is voor mij een uitdaging om iets van het innerlijk van het dier weer te geven en hoop zo over te brengen dat ieder levend wezen uniek en waardevol is.

Men blijft altijd leren
Om mijn technieken te verbeteren ben ik lessen gaan volgen bij de Vrije Academie voor de Beeldende Kunsten in Nunspeet. Dit heb ik in 2003 afgesloten met een certificaat. Daarnaast heb ik verschillende cursussen en lessen gevolgd, om mij te blijven ontwikkelen.

Mijn werk is in het bezit van zowel particulieren als bedrijven, in zowel het binnen als het buitenland.

Aan het schilderen beleef ik veel plezier en voldoening, het is een prachtig cadeau van mijn Maker / God, en het maakt van mij een completer en gelukkiger mens.